De prachtige Vlaamse Ardennen liggen in het zuiden van de provincie Oost-Vlaanderen. Deze omvat zestien gemeenten: Brakel, Gavere, Geraardsbergen, Herzele, Horebeke, Kluisbergen, Kruishoutem, Lierde, Maarkedal, Oudenaarde, Ronse, Sint-Lievens-Houtem, Wortegem-Petegem, Zingem, Zottegem en Zwalm.

Oudenaarde: de parel van de Vlaamse Ardennen

Oudenaarde heeft heel wat te bieden op vlak van kunst, cultuur, sport en geschiedenis. De vele musea en bezienswaardigheden maken het een cultureel historische stad. Bezoek zeker eens het stadhuis en het Centrum van de Ronde van Vlaanderen. Vergeet ook de archeologische site in Ename niet, een aanrader om met kinderen te bezoeken.

Sport & ontspanning

Oudenaarde is de stad van de wielersport, maar heeft uiteraard ook andere sporten in zijn aanbod. Er zijn vele lokale voetbalploegen en een rugbyclub die op hoog niveau speelt. Wandelliefhebbers kunnen zich in Oudenaarde helemaal uitleven, dankzij de vele mooie wandelroutes. Jaarlijks is Oudenaarde ook de aankomststad van de wielerwedstrijd de Ronde van Vlaanderen en wordt er een cyclocross georganiseerd op de flanken van de koppenberg.

Bereikbaarheid

Het ontstaan van Oudenaarde is grotendeels te wijten aan de aanwezigheid van de Schelde. Ook vandaag wordt deze waterweg nog steeds gebruikt als handelsroute. Via de wagen is de stad eenvoudig te bereiken vanuit Gent via de N60 en vanuit West-Vlaanderen via de E17 die op ± 10 km van Oudenaarde-centrum ligt. Ook via een uitgebreid openbaar vervoersnetwerk kan de stad bereikt worden vanuit grootsteden. Er is een rechtstreekse treinverbinding naar Gent, Kortrijk en Brussel via het station van Oudenaarde of Eine.

Zottegem: gezellig en toch rustig wonen

In Zottegem is alles aanwezig om goed te kunnen leven en wonen. Er zijn verschillende supermarkten, fijne winkels in het centrum en enkele goede restaurants. De stad voelt gezellig aan, maar toch rustig. Dit maakt dat het aangenaam wonen is in Zottegem. De stad is goed gelegen, een ideale uitvalbasis.

Sport & ontspanning

Zottegem heeft 3 mountainbikeroutes die starten aan de Bevegemse Vijvers. Daarnaast zijn er verschillende lokale voetbalploegen, een tennis- en zwemclub. Maar u kan er ook alternatievere sporten doen, zoals yoga of pilates. De sportdienst van de stad doet ook een inspanning om meer mensen aan het sporten te krijgen op uren waarop er normaal geen sport wordt aangeboden.

Bereikbaarheid

Zottegem is centraal gelegen en vlot bereikbaar vanuit andere steden zoals Oudenaarde, Geraardsbergen, Gent, Brussel, Aalst en Wetteren. Een ideale uitvalbasis dus om naar het werk te gaan. De stad heeft een treinstation die onder andere rechtstreekse verbindingen geeft naar Geraardsbergen en Gent.

Geraardsbergen: mattentaarten en Manneken Pis

Geraardsbergen is een pittoresk stadje met een rijke geschiedenis. Bij wielerliefhebbers is de plaats vooral bekend om haar steile en hobbelige helling ‘de Muur’ in de schaduw van de Oudenbergkapel, vanwaar men een mooi panorama over de streek heeft. Heel wat wedstrijden zoals de Eneco Tour en ook de Ronde van Vlaanderen doen Geraardsbergen aan of hebben er hun aankomst. Maar de Oudenbergstad heeft voor iedereen wat te bieden. Er zijn tal van bezienswaardigheden zoals Manneken Pis en het domein De Gavers. Een wandeling door de oude steegjes vanaf de markt is ook een aanrader. Vergeet vooral ook de traditionele mattentaart niet te proeven!

Sport & ontspanning

De sportievelingen kunnen zich uitleven in het domein De Gavers. Daar kan u gaan zwemmen, lopen, mountainbiken, wandelen, muurklimmen, skateboarden, … Maar ook voor te relaxen kan u hier terecht. In de zomer is het er heerlijk vertoeven op de ligweide. Voor de wielerliefhebbers is het dankzij de vele wielerwedstrijden heerlijk vertoeven in Geraardsbergen.

Bereikbaarheid

Geraardsbergen ligt op de rand van de Waalse grens en is makkelijk bereikbaar vanuit Ninove, Zottegem en Aalst. Geraardsbergen is vanuit Zottegem, Ninove, Denderleeuw en Halle vlot bereikbaar met de trein. De stad heeft ook verschillende buslijnen, waardoor u zich makkelijk kan verplaatsen met het openbaar vervoer.

De Vlaamse Ardennen biedt dus heel wat troeven om te wonen!

10 Vragen die je moet stellen bij een bezichtinging

Je hebt een woning gevonden die aan je eerste selectie voldoet. Dan is het nu tijd om de woning te gaan bezichtigen.

Schrijf in op onze informatie en krijg als welkom de 10 vragen die je zeker moet stellen.

You have Successfully Subscribed!

Iwan

Informatiegesprek aanvragen

In dit gesprek kan je vragen stellen. B.v.:

  • Hoeveel vraag is er momenteel naar eigendommen in mijn buurt?
  • Wat doen jullie voor mij en wat moet ik zelf doen?
  • Wat is de huidige marktwaarde van mijn woning?
  • Hoelang staat een woning gemiddeld te koop in de respectievelijke regio?

Dank je voor je aanvraag, we nemen spoedig contact

Iwan

Professionele GRATIS schatting aanvragen

Tijdens deze schatting mag je het volgende verwachten:

  • Een grondige bezichtiging van uw eigendom
  • De expert-schatter verzamelt zoveel mogelijk informatie over uw eigendom
  • Er wordt een vergelijkende en analytische schatting gemaakt
  • Je krijgt enkele waardevolle tips om het maximum uit de verkoop te halen

Dank je voor je aanvraag, we nemen spoedig contact