De vele immowebsites maken het gemakkelijker dan ooit om een woning te koop of te huur te zetten. Maar vergis je niet: er komt heel wat meer bij kijken. En hoewel je veel dingen zelf kunt regelen, biedt een vastgoedmakelaar nog altijd een grote meerwaarde.

Correcte prijsinschatting voor beide partijen

Eerst en vooral: hoeveel mag je vragen voor jouw vastgoed? Experimenteren met de prijszetting schrikt potentiële kopers of huurders af. Speel dus op veilig en laat een professional de waarde van je woning schatten. Die is door zijn ervaring perfect op de hoogte van vraag en aanbod. En kent de subtiele tendensen en factoren die meespelen in de prijsbepaling. Zo ben jij zeker dat je voldoende krijgt. En is je koper of huurder gerust dat hij niet te veel betaalt.

Je vastgoedmakelaar bereikt een ruimere markt

Met een onlinezoekertje zie je een bepaald segment van de markt volledig over het hoofd: mensen die niet via internet zoeken. Via een vastgoedmakelaar wordt jouw pand veel ruimer en doeltreffender verspreid. Denk onder meer aan de gedrukte promotie. De affiches aan het vastgoedkantoor. En het uithangbord aan je woning zelf, dat met een herkenbaar label meteen vertrouwen uitstraalt.

Efficiënte onderhandelingen zonder sentiment

Een vastgoedmakelaar staat op elk moment paraat. Wil iemand tijdens de werkuren naar je woning komen kijken? Dan hoef jij daarvoor geen recup te nemen, en je niet te verplaatsen. Bovendien filtert een makelaar er snel de betrouwbare kandidaten uit. En heeft iemand écht interesse? Dan brengt hij de onderhandelingen in een mum van tijd tot een goed einde. Op een neutrale, professionele manier, omdat hij geen emotionele binding heeft met het pand.

Administratieve rompslomp? Niet langer jouw zorg

Ook over administratie hoef jij niet langer wakker te liggen. Een verkoops- of huurovereenkomst, plaatsbeschrijving, waarborg, … Laat het met een gerust hart aan je vastgoedmakelaar over. Die weet perfect wat hij ermee moet aanvangen, en heeft ook oog voor de kleine lettertjes. Wist je trouwens dat elke makelaar moet worden erkend door het Beroepsinstituut voor Vastgoedmakelaars, en zich verplicht houdt aan de deontologie?

Met een vastgoedmakelaar kom je financieel beter uit

Dan ten slotte dit: je verliest geen geld aan een vastgoedmakelaar. Want raakt je pand niet verkocht of verhuurd? Dan betaal je ook niet. En lukt de transactie wél? Dan win je vaak op financieel vlak, zelfs ondanks het honorarium van je makelaar. Omdat je je niet hoefde te verplaatsen, een betere vraagprijs kreeg, geen fouten maakte uit onwetendheid, enzovoort. Om maar te zwijgen over de tijd die je uitspaarde.

10 Vragen die je moet stellen bij een bezichtinging

Je hebt een woning gevonden die aan je eerste selectie voldoet. Dan is het nu tijd om de woning te gaan bezichtigen.

Schrijf in op onze informatie en krijg als welkom de 10 vragen die je zeker moet stellen.

You have Successfully Subscribed!

Iwan

Informatiegesprek aanvragen

In dit gesprek kan je vragen stellen. B.v.:

  • Hoeveel vraag is er momenteel naar eigendommen in mijn buurt?
  • Wat doen jullie voor mij en wat moet ik zelf doen?
  • Wat is de huidige marktwaarde van mijn woning?
  • Hoelang staat een woning gemiddeld te koop in de respectievelijke regio?

Dank je voor je aanvraag, we nemen spoedig contact

Iwan

Professionele GRATIS schatting aanvragen

Tijdens deze schatting mag je het volgende verwachten:

  • Een grondige bezichtiging van uw eigendom
  • De expert-schatter verzamelt zoveel mogelijk informatie over uw eigendom
  • Er wordt een vergelijkende en analytische schatting gemaakt
  • Je krijgt enkele waardevolle tips om het maximum uit de verkoop te halen

Dank je voor je aanvraag, we nemen spoedig contact