Als je een te renoveren woning hebt gekocht of van plan bent om een te renoveren pand aan te kopen, dan is een bezoek aan Batibouw een echte must. Experts kunnen je advies geven en je kan er interessante bedrijven leren kennen. Maar waar moet je nu aan denken bij een bezoek aan Batibouw? Welke stappen moet je nemen als je je woning grondig wenst te renoveren?

Het dak

Het belangrijkste aan een woning is uiteraard het dak, het is aan te raden om dit grondig te bekijken. Een dak in slechte staat kan namelijk voor heel wat vochtproblemen zorgen. Eens dat men het dak heeft bestudeerd, moet men kijken of men het gaat vervangen. Moet het hele geraamte vervangen worden of zijn nieuwe pannen voldoende? Het is aan te raden om je hierbij te laten bij staan door een expert. Vergeet zeker ook niet om je dak voldoende te isoleren.

Vochtbestrijding

Vocht kan voor heel wat nare problemen zorgen, daarom is het belangrijk om dit zo snel mogelijk op een correcte manier te behandelen. De sanering van de grond vormt een goede bescherming tegen schimmel en degradatie van materialen. Bij opstijgend vocht is het aan te raden om het pleisterwerk af te kappen en de muren te laten injecteren. Indien je vochtproblemen hebt, trek er foto’s van en spreek zeker een expert aan op Batibouw.

Elektriciteit

Als de elektriciteit is afgekeurd, moet deze uiteraard vervangen of hersteld worden. Voor het vervangen van de elektriciteit, mag je toch wel op een budget van 5000 euro rekenen. Bij het vervangen van de elektriciteit moet je zeker stil staan bij de eventuele keuze van domotica, stopcontacten en schakelaars.

Verwarming en sanitair

Verwarming en sanitair zorgt voor het nodige comfort. De leidingen moeten goed geïnstalleerd zijn om een goede afvoer en bescherming tegen lekken te verzekeren. Als je gas- of mazoutketel meer dan 10 jaar oud is, dan is het aangeraden om deze te vervangen. Hiermee kan je wel 30% in energie besparen.

Keuken en badkamer

Het leukste om te kiezen is de keuken en badkamer! Belangrijk aan deze ruimtes zijn dat deze praktisch en goed te onderhouden zijn. Denk goed na over je ruimte en probeer deze zo functioneel mogelijk in te delen. Op Batibouw zal je heel wat inspiratie kunnen vinden voor jouw ideale keuken en badkamer!

Heeft jouw woning één van deze werken nodig? Dan is het zeker de moeite waard om eens een kijkje te gaan nemen op Batibouw.

10 Vragen die je moet stellen bij een bezichtinging

Je hebt een woning gevonden die aan je eerste selectie voldoet. Dan is het nu tijd om de woning te gaan bezichtigen.

Schrijf in op onze informatie en krijg als welkom de 10 vragen die je zeker moet stellen.

You have Successfully Subscribed!

Iwan

Informatiegesprek aanvragen

In dit gesprek kan je vragen stellen. B.v.:

  • Hoeveel vraag is er momenteel naar eigendommen in mijn buurt?
  • Wat doen jullie voor mij en wat moet ik zelf doen?
  • Wat is de huidige marktwaarde van mijn woning?
  • Hoelang staat een woning gemiddeld te koop in de respectievelijke regio?

Dank je voor je aanvraag, we nemen spoedig contact

Iwan

Professionele GRATIS schatting aanvragen

Tijdens deze schatting mag je het volgende verwachten:

  • Een grondige bezichtiging van uw eigendom
  • De expert-schatter verzamelt zoveel mogelijk informatie over uw eigendom
  • Er wordt een vergelijkende en analytische schatting gemaakt
  • Je krijgt enkele waardevolle tips om het maximum uit de verkoop te halen

Dank je voor je aanvraag, we nemen spoedig contact