Je gaat scheiden. Jij wilt de woning houden en wilt jouw ex-partner uitkopen. Hoe bereken je nu deze som? Hieronder leggen we je uit welke 3 parameters je moet bekijken om deze som te bepalen.

1: Wat is de waarde van de woning?

Als je gaat scheiden en je wilt jouw partner uitkopen, dan moet je beginnen bij het begin. Wat is de waarde van de woning? Er zijn verschillende manieren om de waarde van jouw woning vast te leggen. Online tools geven je een algemene indicatie, die enkel gebaseerd is op statistieken en cijfers. Immobiliënmakelaars geven dan weer eerder de actuele verkoopwaarde beter weer, daarbij ook rekening houdend met de lokale marktsituatie. Terwijl U ook een beroep kan doen op onafhankelijke schatters, die zeker neutraal zijn, maar ook soms de duurste optie betekenen.. Als je gaat scheiden, doe je er best aan om een onafhankelijk verslag te laten opmaken. Op deze manier ga je de minste discussie hebben met jouw ex-partner en heb je nadien een houvast om de correcte uitkoopsom te bepalen.

2: Wat is het saldo van de hypotheek?

Waarschijnlijk hebben jullie voor de aankoop van jullie woning een hypotheek aangegaan. Wat was het ontleend bedrag en hoeveel moet er nu nog terugbetaald worden. Dit resterend saldo van de hypotheek is een tweede parameter waarbij je rekening moet houden als je gaat scheiden en je jouw ex-partner wilt uitkopen.

3: Was er een eigen inbreng van jou of jouw ex-partner?

Als laatste parameter moet je de eigen inbreng ook kennen. Die van jou en die van jouw ex-partner. Eigen inbreng bij de aankoop kan in normale omstandigheden altijd gerecupereerd worden bij scheiding. Hoe meer bewijsmateriaal je hiervoor hebt, hoe gemakkelijker het wordt bij discussie. Hopelijk komt het zover niet.

Contacteer na de berekening altijd eerst nog eens een onafhankelijk kredietbemiddelaar in hypothecair krediet om jouw kansen in te schatten. En nog een laatste raad: blijf het huidig woonkrediet in gelijk welke situatie altijd zeker verder betalen en vermijd dat je op de zwarte lijst terechtkomt !

10 Vragen die je moet stellen bij een bezichtinging

Je hebt een woning gevonden die aan je eerste selectie voldoet. Dan is het nu tijd om de woning te gaan bezichtigen.

Schrijf in op onze informatie en krijg als welkom de 10 vragen die je zeker moet stellen.

You have Successfully Subscribed!

Iwan

Informatiegesprek aanvragen

In dit gesprek kan je vragen stellen. B.v.:

  • Hoeveel vraag is er momenteel naar eigendommen in mijn buurt?
  • Wat doen jullie voor mij en wat moet ik zelf doen?
  • Wat is de huidige marktwaarde van mijn woning?
  • Hoelang staat een woning gemiddeld te koop in de respectievelijke regio?

Dank je voor je aanvraag, we nemen spoedig contact

Iwan

Professionele GRATIS schatting aanvragen

Tijdens deze schatting mag je het volgende verwachten:

  • Een grondige bezichtiging van uw eigendom
  • De expert-schatter verzamelt zoveel mogelijk informatie over uw eigendom
  • Er wordt een vergelijkende en analytische schatting gemaakt
  • Je krijgt enkele waardevolle tips om het maximum uit de verkoop te halen

Dank je voor je aanvraag, we nemen spoedig contact