Aan een huis of appartement kopen gaat vaak een lange zoektocht aan vooraf. Ofwel grijp je er net naast, ofwel was het toch niet helemaal jouw ding. Het is een moeilijke zoektocht waarin je best kritisch mag zijn. We geven je enkele tips waar je zeker op moet letten!

Budget

Alles start bij jouw budget. Ga voor je op huizenjacht gaat eerst eens langs de bank. Het is belangrijk om een duidelijk beeld te hebben wat jouw financiële mogelijkheden zijn en hoeveel je dus kan lenen. Het heeft geen zin om naar een woning boven jouw budget te gaan kijken.

EPC-score

De EPC-score is een zeer belangrijk document geworden bij de aankoop van een woning. Een goed EPC-peil betekent dat je energierekening lager zal zijn. Een EPC aan de hoge kant, betekent dat er enkele wijzigingen nodig zijn om dit te verbeteren. Onlangs is de opbouw van het attest volledig aangepast.

Mobiscore

De Mobiscore is een zeer handige tool om te weten hoe het zit met de mobiliteit rond je woning. Je geeft het adres in en je weet waar je makkelijk met de fiets of het openbaar vervoer geraakt. Wil je er meer over weten? Lees dan zeker dit artikel over de Mobiscore.

Omgevingsgeluiden

Al kan de omgeving best rustig lijken, toch is het belangrijk om dit grondig te onderzoeken. Is er een autosnelweg of spoorweg in de buurt? Ga dan zeker eens rond de spits aan de woning staan en luister of de geluiden je storen. Is er een school nabij? Ga dan eens naar de woning tijdens de speeltijd.

Buren

Beter een goede buur dan een verre vriend. Ga daarom eens aanbellen bij de buren en maak een praatje met hun. Het is alvast een geruststelling als je weet dat je fijne buren zal hebben.

Oriëntatie

Het is belangrijk om de stand van de zon te weten. Een slaapkamer in het noorden is lekker fris. En als je een tuin hebt, is het dan weer fijn als je bijna de hele dag zon in de tuin hebt. Daarom is het belangrijk om te weten hoe de oriëntatie van de woning is.

Historiek

Ga na hoe lang het pand al te koop staan, of er al veel eigenaars zijn geweest en waarom deze de woning verkopen Als de woning al heel veel eigenaars heeft gehad op een korte periode, kan dat betekenen dat er een probleem is met het pand.

Vocht

Zeer slecht voor de woning zijn schimmels en waterschade. Soms worden vochtproblemen verstopt door een likje verf of behangpapier, maar dit lost de problemen zeker niet op. Controleer daarom grondig op vochtplekken.

Renovaties

Maak voor jezelf een opsomming van de werken die jij nodig vindt om de woning te moderniseren. Vraag dan aan iemand met kennis van zaken wat de kosten ongeveer zullen zijn voor deze werken. Het is belangrijk een realistisch beeld te hebben van de verbouwingskosten.

Veel succes met de zoektocht naar jouw eigen stekje!

10 Vragen die je moet stellen bij een bezichtinging

Je hebt een woning gevonden die aan je eerste selectie voldoet. Dan is het nu tijd om de woning te gaan bezichtigen.

Schrijf in op onze informatie en krijg als welkom de 10 vragen die je zeker moet stellen.

You have Successfully Subscribed!

Iwan

Informatiegesprek aanvragen

In dit gesprek kan je vragen stellen. B.v.:

  • Hoeveel vraag is er momenteel naar eigendommen in mijn buurt?
  • Wat doen jullie voor mij en wat moet ik zelf doen?
  • Wat is de huidige marktwaarde van mijn woning?
  • Hoelang staat een woning gemiddeld te koop in de respectievelijke regio?

Dank je voor je aanvraag, we nemen spoedig contact

Iwan

Professionele GRATIS schatting aanvragen

Tijdens deze schatting mag je het volgende verwachten:

  • Een grondige bezichtiging van uw eigendom
  • De expert-schatter verzamelt zoveel mogelijk informatie over uw eigendom
  • Er wordt een vergelijkende en analytische schatting gemaakt
  • Je krijgt enkele waardevolle tips om het maximum uit de verkoop te halen

Dank je voor je aanvraag, we nemen spoedig contact