Lijkt een huis kopen voor jou een onbereikbare droom? Geen paniek! Met onze 6 tips zal het sparen voor een woning al heel wat makkelijker gaan.

1. Weet hoeveel geld je nodig hebt

Het is belangrijk om te weten hoeveel geld jouw droomproject nu werkelijk kost, daarom raden wij aan om altijd eerst bij de bank langs te gaan om te kijken wat de huidige mogelijkheden zijn. Niet tevreden met wat vandaag kan? Spaar dan nog een tijdje verder, het is makkelijker om te sparen als je weet waarvoor je juist spaart.

2. Hou je boekhouding bij

Het bijhouden van je in- en uitgaven is de manier om inzicht te krijgen in jouw financiële situatie maandelijks. Aan de hand hiervan kan je gaan bepalen op welke punten je nog kan besparen of zuiniger kan gaan leven. Je kan je boekhouding bijhouden met pen en papier, maar dit kan evengoed in Excel of in een app. Een leuke gratis app is Simple Budget Planner.

3. Stel een budget op

Nu je een zicht hebt op wat je uitgaven zijn, begin je na te denken waar je kan beginnen besparen. Moet ik wel elke ochtend een afhaalkoffie kopen? Is het wel nodig om elke week pizza te gaan bestellen? Had ik dat ene kleedje nu echt moeten kopen? Kijk met een kritische blik naar je uitgaven en stel per categorie een budget op. Wees ook niet te zuinig, blijf realistisch.

4. Hou die kortingen in het oog

Kijk bij het dagelijks boodschappen doen naar artikelen die in promotie staan, vergelijk prijzen en denk bij elke uitgave na of je dit artikel wel echt nodig hebt.

Neem daarnaast je energieleverancier, gsm-abonnement en verzekeringen eens onder de loep. Het kan best zijn dat je bij andere leveranciers goedkopere tarieven kan verkrijgen en dat bespaart je dan weer een hoop euro’s.

5. Open een spaarrekening enkel voor je woning

De kans is groot dat jij uiteraard een spaarboekje reeds hebt staan, maar het blijft aanlokkelijk om hier soms aan te zitten. Overweeg daarom een aparte spaarrekening te openen met als enige doel: sparen voor je eigen woning! Stort er elke maand automatisch een vast bedrag op en zorgt dat je niet aan het geld kunt tot je effectief genoeg hebt gespaard voor de aankoop van je woning. Hierdoor kom je niet in de verleiding om er iets anders mee te kopen.

6. Zorg voor meer inkomsten

Hoe meer je verdient, hoe meer je kan sparen! Zorg daarom tijdelijk voor een flexi-job, hiermee kan je een mooi extra centje bijverdienen.

Pas deze 6 tips consequent toe en sparen voor je eigen stekje zal al heel wat sneller gaan dan af en toe wat drinkgeld in je spaarvarken te steken. Succes met sparen!

Benieuwd naar wat een huis nu echt kost? Lees het in ons artikel ‘Wat kost een huis kopen nu echt?’!

10 Vragen die je moet stellen bij een bezichtinging

Je hebt een woning gevonden die aan je eerste selectie voldoet. Dan is het nu tijd om de woning te gaan bezichtigen.

Schrijf in op onze informatie en krijg als welkom de 10 vragen die je zeker moet stellen.

You have Successfully Subscribed!

Iwan

Informatiegesprek aanvragen

In dit gesprek kan je vragen stellen. B.v.:

  • Hoeveel vraag is er momenteel naar eigendommen in mijn buurt?
  • Wat doen jullie voor mij en wat moet ik zelf doen?
  • Wat is de huidige marktwaarde van mijn woning?
  • Hoelang staat een woning gemiddeld te koop in de respectievelijke regio?

Dank je voor je aanvraag, we nemen spoedig contact

Iwan

Professionele GRATIS schatting aanvragen

Tijdens deze schatting mag je het volgende verwachten:

  • Een grondige bezichtiging van uw eigendom
  • De expert-schatter verzamelt zoveel mogelijk informatie over uw eigendom
  • Er wordt een vergelijkende en analytische schatting gemaakt
  • Je krijgt enkele waardevolle tips om het maximum uit de verkoop te halen

Dank je voor je aanvraag, we nemen spoedig contact