Een woning kopen wordt voor jonge mensen steeds moeilijker, gelukkig zijn er alternatieven en manieren om toch die droom waar te maken. Met deze 4 tips kan je heel wat geld besparen!

1. Blijf langer thuis wonen

Nergens zo goedkoop als hotel mama! Wanneer je nog jong bent en de mogelijkheid hebt om thuis te wonen, is dit zeker aan te raden. Je moet vaak maar een klein bedrag afstaan of zelfs geen. Je ouders verwennen je met lekker eten en jij kan elke maand een mooi bedrag sparen voor je eigen stekje. Ook heb je thuis geen rekeningen te betalen, behalve die van je gsm abonnement misschien.

2. Huur samen met vrienden

Na je studies is de drang er toch om je eigen stekje en vrijheid te hebben. Als je nog niet genoeg spaargeld hebt om een eigen woning te kopen of te huren, dan is huren met vrienden een ideale oplossing. Je kan de kosten delen én bovendien ben je altijd in goed gezelschap. Een mooie plus, ook alle klusjes worden gedeeld!

3. Een wooncontainer als tijdelijk alternatief

Ben je een woning aan het bouwen of renoveren, maar kan je er ondertussen nog niet in wonen en wil je geen geld geven aan huur? Dan is een wooncontainer een goed alternatief! Een wooncontainer is redelijk goedkoop, je kan er eentje huren of een tweedehands of nieuw model kopen. Bij de aankoop van een wooncontainer, kun je deze daarna gewoon doorverkopen. Het handige aan een wooncontainer is dat je altijd op de werf bent en je dus geen tijd verliest met op en af naar de werf te rijden. Een wooncontainer hoeft ook helemaal niet saai te zijn, je kan deze erg gezellig aankleden.

4. Blijf in je woning tijdens de verbouwingen

Heb je de mogelijkheid om al in je woning te wonen tijdens het verbouwen? Dan is dit zeker aan te raden, het is misschien wat op de tanden bijten maar je kan er wel heel wat geld mee uit sparen. Plus je leeft in de woning, wat er voor zorgt dat je ook hier geen tijd verliest met op en af naar de werf te rijden. Je kan gewoon verder werken aan je woning als je thuis komt. Pak de verbouwingswerken wel in fases aan: terwijl je de benedenverdieping renoveert, woon je boven en omgekeerd. Zorg wel dat je de absolute basisvereisten hebt: warm water, elektriciteit en een goed functionerende verwarmingsinstallatie.

Benieuwd naar wat een woning kopen nu juist kost? Ontdek het in ons artikel ‘Wat kost een huis kopen nu echt?’.

10 Vragen die je moet stellen bij een bezichtinging

Je hebt een woning gevonden die aan je eerste selectie voldoet. Dan is het nu tijd om de woning te gaan bezichtigen.

Schrijf in op onze informatie en krijg als welkom de 10 vragen die je zeker moet stellen.

You have Successfully Subscribed!

Iwan

Informatiegesprek aanvragen

In dit gesprek kan je vragen stellen. B.v.:

  • Hoeveel vraag is er momenteel naar eigendommen in mijn buurt?
  • Wat doen jullie voor mij en wat moet ik zelf doen?
  • Wat is de huidige marktwaarde van mijn woning?
  • Hoelang staat een woning gemiddeld te koop in de respectievelijke regio?

Dank je voor je aanvraag, we nemen spoedig contact

Iwan

Professionele GRATIS schatting aanvragen

Tijdens deze schatting mag je het volgende verwachten:

  • Een grondige bezichtiging van uw eigendom
  • De expert-schatter verzamelt zoveel mogelijk informatie over uw eigendom
  • Er wordt een vergelijkende en analytische schatting gemaakt
  • Je krijgt enkele waardevolle tips om het maximum uit de verkoop te halen

Dank je voor je aanvraag, we nemen spoedig contact