Of je uw woning al dan niet moet verbouwen, is meestal een vraag die zichzelf zal beantwoorden. Zijn er vochtproblemen of andere vervelende ongemakken? Dan is het beter om een verbouwing of renovatie niet langer uit te stellen. Meestal zal dit op een zeer ongelegen moment komen, of hebben jullie niet het bedrag voorhanden dat nodig is om alle werken uit te voeren. Gelukkig is het wel degelijk mogelijk om je woning te veranderen mét een krap budget.

Wij geven jou graag enkele bespaartips!

Aan welke noodzakelijke renovaties geef je best voorrang?

1. Vochtproblemen

Waterproblemen in een woning zijn niet goed voor de gezondheid. Bovendien zal het er ook voor zorgen dat je niet alle ruimtes ten volle kan benutten. Iedereen wil uiteraard een droge én gezonde woonomgeving.

2. Isolatie

Isolatie is alvast belangrijk om rekening te houden met het budget. Hoe slechter dat de woning geïsoleerd is, hoe hoger de facturen zullen zijn voor gas en elektriciteit. De woning goed laten isoleren is dus een investering die zich makkelijk laat terugverdienen. Hoe eerder je dit in orde brengt, hoe beter voor je portemonnee in de toekomst!

3. Verfraaings-renovaties

Om je huis een nieuwe look te geven, kan je uw gevel, keuken, badkamer, … eens onderhanden nemen. Maar dit is uiteraard de minst belangrijke stap.

Denk aan de toekomst.

Een woning is niet voor korte termijn, het is een investering voor de toekomst!
Hou dan ook bij elke verandering de lange termijn in het achterhoofd. Wanneer een investering op het moment wat duur uitkomt, maar een hoger rendement heeft in de toekomst twijfel dan niet om uw plan uit te voeren. Als sommige veranderingen financieel te zwaar zijn, laat dan tijdens de renovatie al enkele voorzieningen treffen voor de toekomst. Denk daarbij aan een zwembad, domotica, …

Materiaalkeuze.

Met een krap budget is het veelal beter om eenvoudig af te werken. Het hoeft niet altijd duur te zijn om er ook mooi uit te zien. Het is algemeen geweten dat er enorm veel verschillende bouwmaterialen zijn. Het ene al wat exclusiever dan het andere. Het wil uiteraard niet zeggen dat goedkopere materialen daarom van mindere kwaliteit zijn. Integendeel!

Doe-het-zelf!

Ben je zelf niet vies van werken en steek je graag de handen uit de mouwen? Dan kan jou dat veel kosten besparen. Eenvoudige werkjes kan je eventueel zelf doen, maar de echte gespecialiseerde verbouwwerken laat je beter uitvoeren door vakmannen. Wanneer je het meeste zelf doet, moet je natuurlijk rekening houden dat het iets langer zal duren voor je het eindresultaat ziet.

Bewaak je budget.

Zorg voor een goede kostenraming. Vraag steeds minimum 3 offertes op, en vergelijk! Alvorens te starten aan de renovaties, leg je best voor jezelf een maximumbudget vast, en hou je nadien alle kosten bij die er gemaakt zijn. Hierdoor kan je alles goed bewaken, en kom je nadien niet voor verrassingen te staan!

10 Vragen die je moet stellen bij een bezichtinging

Je hebt een woning gevonden die aan je eerste selectie voldoet. Dan is het nu tijd om de woning te gaan bezichtigen.

Schrijf in op onze informatie en krijg als welkom de 10 vragen die je zeker moet stellen.

You have Successfully Subscribed!

Iwan

Informatiegesprek aanvragen

In dit gesprek kan je vragen stellen. B.v.:

  • Hoeveel vraag is er momenteel naar eigendommen in mijn buurt?
  • Wat doen jullie voor mij en wat moet ik zelf doen?
  • Wat is de huidige marktwaarde van mijn woning?
  • Hoelang staat een woning gemiddeld te koop in de respectievelijke regio?

Dank je voor je aanvraag, we nemen spoedig contact

Iwan

Professionele GRATIS schatting aanvragen

Tijdens deze schatting mag je het volgende verwachten:

  • Een grondige bezichtiging van uw eigendom
  • De expert-schatter verzamelt zoveel mogelijk informatie over uw eigendom
  • Er wordt een vergelijkende en analytische schatting gemaakt
  • Je krijgt enkele waardevolle tips om het maximum uit de verkoop te halen

Dank je voor je aanvraag, we nemen spoedig contact