Ben je in het bezit van een eigendom, maar heb je je oog laten vallen op je nieuwe droomwoning? Dan wil je de aankoop van je nieuwe woonst wellicht betalen met de verkoop van je huidige eigendom. In dit geval is een overbruggingskrediet een handige oplossing.

Wat is een overbruggingskrediet?

Een overbruggingskrediet is een krediet waarbij de bank tijdelijk het bedrag van de verkoopprijs van de oorspronkelijke woning zal voorleggen. Met dit bedrag kan de verkoper deels de aankoopprijs van de nieuwe woonst financieren of starten met de bouw van een nieuwbouwproject. Een overbruggingskrediet wordt specifiek toegestaan om de korte, moeilijke periode tussen de verkoop en aankoop te overbruggen. Het krediet wordt maximaal voor 2 jaar aangegaan.

Hoe werkt een overbruggingskrediet?

Je leent bij de kredietgever een bedrag tussen de 12.500 euro en de maximaal verwachte opbrengst van de verkoop van je huidige eigendom. Het verschil met een gewone lening is dat je tijdens de looptijd enkel rente betaald. Het kapitaal los je in één keer af als de oude woning effectief verkocht is. Zo geef je jezelf financiële ruimte en kun je deze periode makkelijker overbruggen.

Aandachtspunten

Ga geen overbruggingskrediet aan zonder een duidelijk zicht te hebben op de lopende hypothecaire lening, het openstaande bedrag moet je namelijk van de maximaal verwachte opbrengst aftrekken. Valt het saldo wat tegen? Dan loont een overbruggingskrediet waarschijnlijk niet de moeite. Je bent verplicht om het volledige saldo binnen de bepaalde looptijd terug te betalen. Wordt je woning niet binnen deze tijd verkocht? Dan zit je met twee hypothecaire leningen.

Kijk en vergelijk

Zoals bij elk krediet verschillen de exacte kosten en voorwaarden sterk van bank tot bank. Daarom is het aan te raden om de voorstellen van verschillende kredietgevers te vergelijken. Er is een mogelijkheid dat het voordeliger is om je huis eerst te verkopen en dan pas op zoek te gaan naar een nieuwe woonst.

10 Vragen die je moet stellen bij een bezichtinging

Je hebt een woning gevonden die aan je eerste selectie voldoet. Dan is het nu tijd om de woning te gaan bezichtigen.

Schrijf in op onze informatie en krijg als welkom de 10 vragen die je zeker moet stellen.

You have Successfully Subscribed!

Iwan

Informatiegesprek aanvragen

In dit gesprek kan je vragen stellen. B.v.:

  • Hoeveel vraag is er momenteel naar eigendommen in mijn buurt?
  • Wat doen jullie voor mij en wat moet ik zelf doen?
  • Wat is de huidige marktwaarde van mijn woning?
  • Hoelang staat een woning gemiddeld te koop in de respectievelijke regio?

Dank je voor je aanvraag, we nemen spoedig contact

Iwan

Professionele GRATIS schatting aanvragen

Tijdens deze schatting mag je het volgende verwachten:

  • Een grondige bezichtiging van uw eigendom
  • De expert-schatter verzamelt zoveel mogelijk informatie over uw eigendom
  • Er wordt een vergelijkende en analytische schatting gemaakt
  • Je krijgt enkele waardevolle tips om het maximum uit de verkoop te halen

Dank je voor je aanvraag, we nemen spoedig contact