“Lente wordt traditioneel beschouwd als beste seizoen”

Wat is nu precies het beste moment om een huis te verkopen? Het is misschien een vraag die u ook al hebt gesteld. U hebt natuurlijk niet altijd de keuze om te bepalen wanneer u uw woning het best te koop aanbiedt. Sommige huizen moeten misschien snel verkocht worden waardoor u niet altijd kan wachten tot het beste seizoen op de proppen komt. Wanneer u toch de mogelijkheid hebt om het beste moment af te wachten, dan kunnen onderstaande tips u alvast helpen.

Woning verkopen tijdens lente

Wanneer u bovenstaande vraag gaat stellen aan een vastgoedmakelaar, dan zullen deze experten in de vastgoedsector u al snel vertellen dat er bepaalde seizoenen zijn die gunstiger zijn dan de andere om uw huis te verkopen. Traditioneel gezien is de lente het beste seizoen om uw huis te verkopen, nadien gevolgd door de herfst.

De meeste gezinnen willen de aankoop van hun nieuwe huis voltooien voor de zomermaanden. Zo kunnen de gezinsleden er reeds tijdens de zomer volop van genieten en bezit men al over de nieuwe woonst ruimschoots voor het begin van het nieuwe schooljaar. Bovendien is de lente ook de beste tijd van het jaar om uw huis te demonstreren. De bloemen in de tuin staan op dat moment in bloei, er is veel meer licht aanwezig in het huis,… Deze elementen zorgen alvast voor een goed gevoel bij het bekijken van de woning.

Bovendien is het globaal genomen ook gemakkelijker om in de lente uw huis klaar te maken voor de verkoop. Van het schilderen binnen- en buitenshuis, tot de grote lenteschoonmaak. Het zorgt er zeker voor dat uw huis op z’n best is.


En wat met de andere seizoenen?

Het tweede beste seizoen om uw huis op de vastgoedmarkt te brengen, is de herfst. Vooral dan wanneer het een mooie nazomer is. Ook de prachtige kleuren die tijdens de herfst aanwezig kunnen zijn, zijn een extra stimulans die bij de verkoop komen kijken. Het nadeel is wel dat er op dat moment minder potentiële kopers zijn.

Ook tijdens de zomer daalt het aantal verkochte huizen. Veel mensen zijn tijdens deze periode op vakantie en hebben dus niet veel tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe woonst. Dit geldt ook voor de maand december. Om mensen tijdens de wintermaanden sneller te kunnen overtuigen, kan het aan te raden zijn om bijvoorbeeld foto’s te tonen van uw woning op een zonnige dag. Op die manier krijgen potentiële kopers ook een beeld van hoe uw woonst er in de zomer uitziet.

Zet uw woning in een positief daglicht

Het blijft bovenal belangrijk om uw woning in een positief daglicht te stellen. Maak een afspraak met potentiële kopers op een moment waarop er veel licht in uw huis aanwezig is, zorg ervoor dat uw tuin er netjes uitziet. Zo krijgt de bezoeker onmiddellijk een positief beeld van uw huis en zal deze persoon sneller overtuigd zijn én tot een aankoop overgaan. Wanneer u bij uw verkoop werkt met een erkende vastgoedmakelaar, dan zal deze u ongetwijfeld ook wijzen op elk bovenstaand element.

10 Vragen die je moet stellen bij een bezichtinging

Je hebt een woning gevonden die aan je eerste selectie voldoet. Dan is het nu tijd om de woning te gaan bezichtigen.

Schrijf in op onze informatie en krijg als welkom de 10 vragen die je zeker moet stellen.

You have Successfully Subscribed!

Iwan

Informatiegesprek aanvragen

In dit gesprek kan je vragen stellen. B.v.:

  • Hoeveel vraag is er momenteel naar eigendommen in mijn buurt?
  • Wat doen jullie voor mij en wat moet ik zelf doen?
  • Wat is de huidige marktwaarde van mijn woning?
  • Hoelang staat een woning gemiddeld te koop in de respectievelijke regio?

Dank je voor je aanvraag, we nemen spoedig contact

Iwan

Professionele GRATIS schatting aanvragen

Tijdens deze schatting mag je het volgende verwachten:

  • Een grondige bezichtiging van uw eigendom
  • De expert-schatter verzamelt zoveel mogelijk informatie over uw eigendom
  • Er wordt een vergelijkende en analytische schatting gemaakt
  • Je krijgt enkele waardevolle tips om het maximum uit de verkoop te halen

Dank je voor je aanvraag, we nemen spoedig contact