Een nieuwigheid in de vastgoedwereld! Vanaf nu wordt er voor elk huis of appartement een Mobiscore berekend. Dit kan interessant zijn voor kandidaat-kopers om extra informatie in te winnen over een woning die ze op het oog hebben. Maar wat houdt deze Mobiscore nu precies in?

Wat is de Mobiscore?

Met de Mobiscore kunnen geïnteresseerde kopers nagaan wat de mobiliteitsimpact van hun toekomstige woning is. Op die manier wil de Vlaamse overheid kopers een duidelijk zicht geven op de duurzaamheid en milieu-impact naar ligging toe.

Waarom is de Mobiscore ontwikkeld?

Wie op zoek gaat naar een nieuwe woning heeft anno 2019 wellicht een checklist waaraan moet worden voldaan. Steeds vaker is ook de bereikbaarheid en nabijheid van bus, trein, scholen en winkels prioritair op dat lijstje. Met de Mobiscore wil het Departement Omgeving een uniforme tool voor heel Vlaanderen aanbieden om de bereikbaarheid van voorzieningen op een duurzame manier (te voet of met de fiets) inzichtelijk te maken.

Hoe wordt de Mobiscore berekend?

De Mobiscore is gebaseerd op een berekening van de milieu-impact van mogelijke verplaatsingen die een gemiddelde Vlaming vanuit een specifieke locatie zou maken. Bij de berekening van die milieu-impact wordt rekening gehouden met verschillende parameters van voorzieningen winkels en diensten; onderwijs; gezondheid en zorg; ontspanning, sport en cultuur en belangrijke openbaar vervoerhaltes die al dan niet aanwezig zijn in de buurt van de locatie.

Voorzieningen die op wandel- of fietsafstand zijn gelegen, zorgen voor een kleinere milieu-impact dan voorzieningen verder weg. De aanwezigheid van een belangrijke openbaar vervoerhalte in de buurt zorgt voor een duurzamer verplaatsingspatroon naar verder weg gelegen bestemmingen.

Waar kan ik mijn Mobiscore vinden?

De Mobiscore zal worden geïntegreerd bij zoekertjes op immosites. Daarnaast kan je zelf de Mobiscore checken van elke eigendom op https://mobiscore.omgeving.vlaanderen.be/. Zo weet je meteen of dat pand waarin je geïnteresseerd bent voldoet aan bovenstaande parameters. Maar uiteraard geldt zoals bij elke interesse in een woning: ga de buurt zelf verkennen.

10 Vragen die je moet stellen bij een bezichtinging

Je hebt een woning gevonden die aan je eerste selectie voldoet. Dan is het nu tijd om de woning te gaan bezichtigen.

Schrijf in op onze informatie en krijg als welkom de 10 vragen die je zeker moet stellen.

You have Successfully Subscribed!

Iwan

Informatiegesprek aanvragen

In dit gesprek kan je vragen stellen. B.v.:

  • Hoeveel vraag is er momenteel naar eigendommen in mijn buurt?
  • Wat doen jullie voor mij en wat moet ik zelf doen?
  • Wat is de huidige marktwaarde van mijn woning?
  • Hoelang staat een woning gemiddeld te koop in de respectievelijke regio?

Dank je voor je aanvraag, we nemen spoedig contact

Iwan

Professionele GRATIS schatting aanvragen

Tijdens deze schatting mag je het volgende verwachten:

  • Een grondige bezichtiging van uw eigendom
  • De expert-schatter verzamelt zoveel mogelijk informatie over uw eigendom
  • Er wordt een vergelijkende en analytische schatting gemaakt
  • Je krijgt enkele waardevolle tips om het maximum uit de verkoop te halen

Dank je voor je aanvraag, we nemen spoedig contact