Je hebt de beslissing genomen om je huis te koop aan te bieden. Alles waar je aan dacht, heb je in orde gebracht. Maar de woning vindt toch maar geen nieuwe eigenaar… Er zijn heel wat factoren die ervoor kunnen zorgen dat je woning maar niet verkocht raakt. Wij geven je graag enkele tips om daar iets aan te veranderen!

1. De vraagprijs

Hanteer een realistische prijs. Zorg ervoor dat je potentiele kopers niet afschrikt door een veel te hoge vraagprijs. Schakel gerust professionele hulp in voor een correcte waardebepaling van jouw woonst.

2. Wees eerlijk

Ga in je advertentie niet overdrijven. Schrijf geen leugens neer over de woning. Beschrijf je huis zo eerlijk en specifiek mogelijk, en dan zullen de kandidaten veel geïnteresseerder zijn. Op deze manier trek je ook geen personen aan die afgaan op dingen die je vermeld had, maar er dan in werkelijkheid niet zijn. Het is belangrijk om enkel echte potentiële kandidaten aan te trekken.

3. Uitnodigende foto’s

Prachtige foto’s zullen automatisch meer mensen aantrekken. Licht is daarbij zeer belangrijk. Een donkere ruimte nodigt helemaal niet uit, en sfeervol kan je het ook niet noemen. Neem je tijd om mooie foto’s te nemen, want dit zal één van de belangrijkste dingen zijn om kopers naar je woning te lokken.

4. De eerste indruk

Zorg voor liefde op het eerste gezicht! Letterlijk dan! De voorgevel en eventuele voortuin zijn de eerste dingen die de kandidaat te zien krijgt. Hou er dan ook rekening mee dat je voortuin geen stortplaats is, want dan zullen de meeste al onmiddellijk afknappen. Een kleine opknapbeurt kan nooit geen kwaad!

5. Orde en netheid

Is je huis niet opgeruimd? Ligt het vol met overbodige spullen? Dan kan je het haast op voorhand al vergeten! Creëer ruimte! Schuif alles wat overbodig is even weg en zorg voor een frisse aangename geur. En laat dat eens de belangrijkste aspecten zijn tijdens een woonbeleving!

6. Niet te persoonlijk

Muren vol met persoonlijke foto’s, zullen kandidaten geen goed gevoel geven. Kopers willen zichzelf in het huis zien wonen, maar een té persoonlijke sfeer zal daar een stokje voor steken. Depersonaliseer je woning en maak alles zo neutraal mogelijk bij een bezoek. Zo geef je de mogelijke eigenaar het maximum potentieel van de woning. Vastgoedstyling kan je daarbij zeker helpen!

7. Wees enthousiast

Sommige mensen zijn blij dat ze hun huidige woning verlaten, en aan een nieuw avontuur kunnen beginnen. Maar laat dit niet zien aan jouw kandidaten. Mensen die zo graag afscheid willen nemen van hun huis, vergeten soms om enthousiast te zijn. Prijs de woning goed aan en doe alsof je er zelf nog graag zou willen wonen!

10 Vragen die je moet stellen bij een bezichtinging

Je hebt een woning gevonden die aan je eerste selectie voldoet. Dan is het nu tijd om de woning te gaan bezichtigen.

Schrijf in op onze informatie en krijg als welkom de 10 vragen die je zeker moet stellen.

You have Successfully Subscribed!

Iwan

Informatiegesprek aanvragen

In dit gesprek kan je vragen stellen. B.v.:

  • Hoeveel vraag is er momenteel naar eigendommen in mijn buurt?
  • Wat doen jullie voor mij en wat moet ik zelf doen?
  • Wat is de huidige marktwaarde van mijn woning?
  • Hoelang staat een woning gemiddeld te koop in de respectievelijke regio?

Dank je voor je aanvraag, we nemen spoedig contact

Iwan

Professionele GRATIS schatting aanvragen

Tijdens deze schatting mag je het volgende verwachten:

  • Een grondige bezichtiging van uw eigendom
  • De expert-schatter verzamelt zoveel mogelijk informatie over uw eigendom
  • Er wordt een vergelijkende en analytische schatting gemaakt
  • Je krijgt enkele waardevolle tips om het maximum uit de verkoop te halen

Dank je voor je aanvraag, we nemen spoedig contact