Een totaalrenovatie is een groot project, dus op voorhand goed plannen en weten waar je aan gaat beginnen is van groot belang. Enkele tips om je kopzorgen tot een minimum te beperken:

1: Verzamel informatie zowel online als offline

Het internet is een waardevolle informatiebron, je kan informatie opzoeken over materialen, premies en aannemers of je kan je gewoon laten inspireren door fotos van anderen. Vergeet hier ook niet op de forums een kijkje te nemen, vaak zijn daar lotgenoten met gelijkaardige problemen reeds met elkaar in gesprek. Maar vergeet ook niet offline te kijken naar magazines, beurzen of specialisten zoals dak- of gevelwerkers. Dit kan je allemaal helpen om te beslissen waar je nu juist naartoe wil met je woning.

2: Neem een architect of vakman onder de arm

Bij renovatiewerken heb je niet noodzakelijk een architect nodig, enkel als je de gevel of structurele aanpassingen (draagmuren verwijderen) wil doen. Voor dakwerken is dit niet nodig. En daar is natuurlijk een goede reden voor, met een professionele renovatiefirma ben je vaak ook goed geholpen want die hebben een team architecten in dienst. Ze staan je bij met het uittekenen en uitvoeren van je droomhuis.

3: Maak een budget op

Dromen is leuk, maar iemand moet het ook betalen. Om een koude douche te voorkomen is het best op voorhand eerst te kijken hoeveel je kan uitgeven, een blik op je spaarrekening of een bezoekje bij de bank kunnen daarbij helpen. Op deze manier kan je dadelijk aangeven aan je bouwpartner hoeveel de renovatiewerken mogen kosten en kan hij zijn voorstellen hierop aanpassen. Een goede partner kan je ook wegwijs maken in de verschillende renovatiepremies die beschikbaar zijn voor totaalrenovaties en dakwerken.

4: Vergelijk offertes

Je gaat na al die planning natuurlijk niet met de eerste de beste in zee. Vergelijk een vijftal offertes, op prijs maar hou ook rekening met de afstand die ze moeten afleggen en hun referenties.

5: Spreek een opleverdatum af

Het is een wettelijke verplichting in het contract de einddatum van de werken vast te leggen, let dus goed op wat deze is.

10 Vragen die je moet stellen bij een bezichtinging

Je hebt een woning gevonden die aan je eerste selectie voldoet. Dan is het nu tijd om de woning te gaan bezichtigen.

Schrijf in op onze informatie en krijg als welkom de 10 vragen die je zeker moet stellen.

You have Successfully Subscribed!

Iwan

Informatiegesprek aanvragen

In dit gesprek kan je vragen stellen. B.v.:

  • Hoeveel vraag is er momenteel naar eigendommen in mijn buurt?
  • Wat doen jullie voor mij en wat moet ik zelf doen?
  • Wat is de huidige marktwaarde van mijn woning?
  • Hoelang staat een woning gemiddeld te koop in de respectievelijke regio?

Dank je voor je aanvraag, we nemen spoedig contact

Iwan

Professionele GRATIS schatting aanvragen

Tijdens deze schatting mag je het volgende verwachten:

  • Een grondige bezichtiging van uw eigendom
  • De expert-schatter verzamelt zoveel mogelijk informatie over uw eigendom
  • Er wordt een vergelijkende en analytische schatting gemaakt
  • Je krijgt enkele waardevolle tips om het maximum uit de verkoop te halen

Dank je voor je aanvraag, we nemen spoedig contact