Een perfecte timing is voor vele zaken cruciaal. Ook om je woning te koop te zetten, kies je best het goede moment uit. Maar wanneer is dat nu? Je hebt enkele opties!

Als je je huis of appartement via een immo kantoor verkoopt, kunnen zij je tips geven over de juiste timing. Maar als je je woning eigenhandig verkoopt, zijn er ook enkele kalenders waarmee je gemakkelijk kunt rekening houden.

1: Academische kalender

Families met schoolgaande kinderen gaan vaak op huizenjacht in de lente. Als ze tijdens die periode een woning kopen, ontvangen ze de sleutel rond de grote vakantie. Ideaal om te verhuizen met de kids!

2: Belastingskalender

Kopers raken enorm gemotiveerd als er een gigantische belastingbrief op hen ligt te wachten. Heel veel jonge mensen kopen bijvoorbeeld hun eerste woning tijdens het eerste jaar dat ze aan het werk zijn. Zo kunnen ze de hypotheekrente afhouden van hun belastbaar inkomen. Want die eerste belastingaangifte kan anders een serieuze tegenvaller zijn.

3: Weerkalender

Ook het weer beïnvloedt ons koopgedrag. Mensen die een huis of vakantieverblijf in het buitenland willen kopen, zijn eerder geneigd om tijdens de wintermaanden hun slag te slaan. In ons belgenlandje is het dan druilerig en koud en de huizen in het (zonnige) buitenland doen meteen aan vakantie denken. Huizen met een zwembad worden dan weer sneller verkocht tijdens de zomermaanden, omdat een zwembad dan zeer aantrekkelijk is.

4: Vakantiekalender

Tijdens de vakantie is men minder geneigd om op huizenjacht te gaan. Men geniet dan liever van de tijd met familie en het gezin. December is de minst ideale periode om je woning te koop te zetten, omdat iedereen dan al in de kerstsfeer is.

5: Gregoriaanse kalender

Ook de kalender die we dagelijks allemaal gebruiken, van januari tot december, heeft een impact op de huizenmarkt. Als mensen hun eindejaarspremie ontvangen hebben, gaan ze sneller over tot de aankoop van een woning. Ook wanneer er veel mensen trouwen of aan kindjes beginnen, stijgt de interesse in huizen die te koop staan.

Je huis verkopen is geen exacte wetenschap. Je kunt je huis te koop zetten wanneer het jou goed uitkomt, maar als het niet meteen wil lukken zijn er nog steeds bovenstaande tips. Onthoud ook dat een leuk huis voor een juiste prijs vaak zichzelf verkoopt.

10 Vragen die je moet stellen bij een bezichtinging

Je hebt een woning gevonden die aan je eerste selectie voldoet. Dan is het nu tijd om de woning te gaan bezichtigen.

Schrijf in op onze informatie en krijg als welkom de 10 vragen die je zeker moet stellen.

You have Successfully Subscribed!

Iwan

Informatiegesprek aanvragen

In dit gesprek kan je vragen stellen. B.v.:

  • Hoeveel vraag is er momenteel naar eigendommen in mijn buurt?
  • Wat doen jullie voor mij en wat moet ik zelf doen?
  • Wat is de huidige marktwaarde van mijn woning?
  • Hoelang staat een woning gemiddeld te koop in de respectievelijke regio?

Dank je voor je aanvraag, we nemen spoedig contact

Iwan

Professionele GRATIS schatting aanvragen

Tijdens deze schatting mag je het volgende verwachten:

  • Een grondige bezichtiging van uw eigendom
  • De expert-schatter verzamelt zoveel mogelijk informatie over uw eigendom
  • Er wordt een vergelijkende en analytische schatting gemaakt
  • Je krijgt enkele waardevolle tips om het maximum uit de verkoop te halen

Dank je voor je aanvraag, we nemen spoedig contact