Je wil investeren in vastgoed? Goed idee! In tegenstelling tot een spaarboekje ben je zeker van je rendement. Maar wat is het beste: investeren in nieuwbouw of investeren in bestaande eigendommen? We verklappen het nu al: nieuwbouw is de beste optie. Waarom? Dat leggen we in dit artikel haarfijn uit…

1: Nieuwbouw is een veilige investering

Een opbrengsteigendom om te verhuren is een slimme belegging en is aan heel wat normen onderworpen. Van elektriciteit tot sanitair. Alle installaties moeten volgens het boekje. Met een investering in nieuwbouw slaap je op beide oren. Je investering is 100 procent betrouwbaar en volledig in orde. Meteen klaar om te verhuren of om zelf in te wonen.

Investeren in een bestaande woning om te verhuren is daarentegen altijd bang afwachten. Je moet hopen dat er geen verborgen gebreken zijn en alle installaties voldoen aan de verhuurregels. Een opbrengsteigendom verhuren die niet conform is, kan grote gevolgen hebben. In het slechtste geval zelfs een rechtszaak.

2: Complete attesten en dossiers met nieuwbouw

Investeren in nieuwbouw is eenvoudig. Alle documenten en administratie zijn meteen beschikbaar. Van energie-attest tot postinterventiedossier: je aannemer is verplicht om je alles gestructureerd te overhandigen.

Bovendien heeft een nieuwbouwwoning oog voor energiezuinigheid en isolatie. Bij oudere woningen is dat geen sinecure. Zeker voor verhuur is dit een belangrijk aandachtspunt: er is een nieuwe wetgeving op komst die dakisolatie en dubbelglas verplicht in huurwoningen. Bij nieuwbouw is het duurzame en energiezuinige aspect een vanzelfsprekendheid.

3: Topkwaliteit in huis

Nieuwbouw maakt gebruik van de nieuwste materialen en technieken voor het grootste comfort en dito kwaliteit. Je nieuwe eigendom wordt afgewerkt tot in de kleinste details. Dat is bij bestaande of gerenoveerde woningen wel eens anders. Door eerdere bouwkeuzes kunnen renovatiekosten hoog oplopen.

Sowieso hou je als investeerder in nieuwbouw de touwtjes in handen. Je bepaalt alles zelf: van afwerkingsgraad tot mogelijk verhuurpubliek. Een gezellige woning voor jonge gezinnen of pure klasse voor kapitaalkrachtige huurders. Aan jou de keuze.

4: Zekerheid op lange termijn

Bij nieuwbouw geniet je van gemoedsrust en zekerheid. Onder andere dankzij de wet Breyne. Die bepaalt dat de aannemer en architect 10 jaar verantwoordelijk zijn voor eventuele bouwproblemen bij nieuwbouwwoningen. Zo investeer je met een gerust hart in nieuwbouw én met een zeker rendement op lange termijn. Makkelijk zat.

10 Vragen die je moet stellen bij een bezichtinging

Je hebt een woning gevonden die aan je eerste selectie voldoet. Dan is het nu tijd om de woning te gaan bezichtigen.

Schrijf in op onze informatie en krijg als welkom de 10 vragen die je zeker moet stellen.

You have Successfully Subscribed!

Iwan

Informatiegesprek aanvragen

In dit gesprek kan je vragen stellen. B.v.:

  • Hoeveel vraag is er momenteel naar eigendommen in mijn buurt?
  • Wat doen jullie voor mij en wat moet ik zelf doen?
  • Wat is de huidige marktwaarde van mijn woning?
  • Hoelang staat een woning gemiddeld te koop in de respectievelijke regio?

Dank je voor je aanvraag, we nemen spoedig contact

Iwan

Professionele GRATIS schatting aanvragen

Tijdens deze schatting mag je het volgende verwachten:

  • Een grondige bezichtiging van uw eigendom
  • De expert-schatter verzamelt zoveel mogelijk informatie over uw eigendom
  • Er wordt een vergelijkende en analytische schatting gemaakt
  • Je krijgt enkele waardevolle tips om het maximum uit de verkoop te halen

Dank je voor je aanvraag, we nemen spoedig contact