21 bespaarenergie tips

Het is een “Hot Item“ deze winter en een populair onderwerp nu de koudere dagen naderen. Dit jaar waarin de energiemarkt geen goedkopere aanbiedingen heeft en er geen goedkope alternatieve leverancier is, lijkt het altijd goed om nog eens te bekijken waarmee je jouw energieverbruik laag kunt houden.

Century 21 ATG All ToGether deed enkele rondvragen en verzamelde handige besparingstips. We spraken met De Huisdokter en toeval of niet… het zijn “All ToGether” C21 Tips geworden. Lees verder en ontdek waar er nog winst zit.

C21 tip #1

De vaatwasser… Open de deur na het spoelen en laat moeder natuur het werk doen. Op deze manier kan je maar liefst 15-50% energie besparen, afhankelijk van het type vaatwasser.

C21 tip #2

Haal opladers uit het stopcontact wanneer apparaten volledig opgeladen zijn of wanneer de opladers niet worden gebruikt. Veel opladers verbruiken continu energie, zelfs wanneer er geen apparaat opgeladen wordt.

C21 tip #3

Plug elektronische apparaten in een stekkerblok & zet het stekkerblok uit wanneer de apparaten niet worden gebruikt.

C21 tip #4

Als je een thermostaat hebt, controleer dan of het programma voor het inschakelen van de verwarming nog steeds geschikt is voor jou en/of de woonsituatie van jouw gezin. Als je weet dat je overdag of ’s avonds niet thuis bent, zet de thermostaat dan op een lagere temperatuur om te voorkomen dat de verwarming wordt aangezet wanneer dat niet nodig is. Door jouw thermostaat 6° graden lager te zetten voor een uur of 8 kan je 7% – 13% besparen op jouw verwarmingsrekening.

C21 tip #5

Schakel je boiler uit als je van plan bent een paar dagen het huis uit te gaan. Veel modellen verwarmen het water tot de ingestelde temperatuur binnen het uur.

C21 tip #6

Isoleren is een must. Door éénmalig te investeren kan je dus flink besparen op uw energie verbruik én geniet je onmiddellijk van een hoger wooncomfort. Je zit er met andere woorden onmiddellijk ‘warmpjes bij’.

C21 tip #7

Als je een gezin van drie of vier personen hebt, ben je gewoon om voor meerdere mensen te koken. Woon je alleen? Maak dan optimaal gebruik van de energie die je verbruikt door extra te koken voor verschillende dagen of door met vrienden om de beurt te koken, zodat je elke avond minder energie verbruikt.

C21 tip #8

Doe het licht uit waar het kan, zorg ervoor dat het licht niet blijft branden in ruimtes waar je niet aanwezig bent. Gebruik Energy gekwalificeerde lampen. Kies voor een Energie label A of B. Deze lampen gebruiken 85% minder stroom dan traditionele gloeilampen.

C21 tip #9

Blokkeer geen radiatoren, het lijkt evident maar wij komen vaak op huisbezoek en zien vaak sofa’s en bedden die te dicht bij radiatoren staan waardoor ze de afgifte van warmte beletten.

C21 tip #10

Gebruik je microgolfoven en broodrooster om restjes op te warmen. Zo gebruik je minder energie dan het verwarmen met een traditionele oven.

C21 tip #11

Sluit je rolluiken ook al heb je prima beglazing. Na zonsondergang kan je best je rolluiken sluiten, het geeft een temperatuurverschil van 1 C° en minder tocht.(Zie eerdere tips)

C21 tip #12

Laat de zon je huis opwarmen na zonsopgang. Dit is een goede tip in het voorjaar De zon zit dan eerder laag en zo kan de warmte en het aangename licht je huis binnenkomen. In de hoogzomer, bij uitzonderlijk warme dagen, laat je de luiken beter omlaag.

C21 tip #13

Douche op een andere manier. Een typische douchekop verbruikt gemiddeld 10 liter per minuut. Als je elke dag vier minuten korter doucht bespaar je jaarlijks 14.000 liter water. Er zijn ook waterbesparende doucheknoppen met een lagere stroomsnelheid dan 10 liter per minuut . Verder kan je de kraan even dicht draaien tijdens het inzepen, zo maak je nog beter gebruik van je producten.

C21 tip #14

Maak de pluisfilter van de droger bij elke beurt schoon om je droger efficiënt te laten blijven werken. Vergeet de slangen niet. Gebruik het lange stuk van je stofzuiger om kleine deeltjes te verwijderen die achter de filter blijven hangen.

C21 tip #15

Isoleer warmwaterleidingen. Dit vermindert warmteverlies en kan de watertemperatuur met 2 tot 3 graden meer laten stijgen dan leidingen die niet geïsoleerd zijn. Zo kun je een lagere watertemperatuur instellen om meer te kunnen besparen.

C21 tip #16

Zet je computer in slaap- of sluimerstand in plaats van een screensaver te gebruiken zodat je minder energie verbruikt wanneer je je computer niet gebruikt.

C21 tip #17

Installeer dubbel of driedubbel glas. Het is nooit goedkoop maar het verhoogt het warmtecomfort van je huis en bespaart ieder jaar een klein beetje op jouw energierekening. Het is een investering met een wat langere terugverdientijd.

 C21 tip #18

Vul je vriezer. Je vriezer gebruikt minder energie wanneer er veel in ligt omdat de producten niet opwarmen wanneer de vriezer is geopend. Als de vriezer leeg is, dan wordt de lege ruimte gevuld met warme lucht wanneer de deur open is, waardoor de vriezer harder moet werken om de temperatuur weer te laten dalen. Maak hiervoor eventueel  gebruik van koelelementen van je zomerbox.

C21 tip #19

Sluit ramen in de winter. Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar als de verwarming aanstaat en je laat warme lucht door het raam ontsnappen, dan ben je energie en geld aan het verspillen! We raden wel aan om je woning elke dag  goed te verluchten omdat gezond wonen ook droog wonen is.

C21 tip #20 

Kook alleen de hoeveelheid water die je nodig hebt – kook geen volle waterkoker als je maar één kopje thee gaat drinken.

C21 tip #21

Een volle lading AUB. Wasmachines en vaatwassers verbruiken het meeste energie in uw huis. Dus als u een was wilt draaien, probeer dan op lage temperatuur en een volle lading kleding te wassen.

All ToGether energie Tip: er gaat niets boven een TV dekentje waar je met z’n twee onder kan bingewatchen. Het geeft ook warmte en energie….

Deze extra tips geven jullie een blijvend voordeel om de rekening wat lager te houden op een gezellige manier. Voor het vinden van een prima geïsoleerde woning kan het Century21 ATG All ToGether team jou zeker en vast helpen.

 

 

 

10 Vragen die je moet stellen bij een bezichtinging

Je hebt een woning gevonden die aan je eerste selectie voldoet. Dan is het nu tijd om de woning te gaan bezichtigen.

Schrijf in op onze informatie en krijg als welkom de 10 vragen die je zeker moet stellen.

You have Successfully Subscribed!

Iwan

Informatiegesprek aanvragen

In dit gesprek kan je vragen stellen. B.v.:

  • Hoeveel vraag is er momenteel naar eigendommen in mijn buurt?
  • Wat doen jullie voor mij en wat moet ik zelf doen?
  • Wat is de huidige marktwaarde van mijn woning?
  • Hoelang staat een woning gemiddeld te koop in de respectievelijke regio?

Dank je voor je aanvraag, we nemen spoedig contact

Iwan

Professionele GRATIS schatting aanvragen

Tijdens deze schatting mag je het volgende verwachten:

  • Een grondige bezichtiging van uw eigendom
  • De expert-schatter verzamelt zoveel mogelijk informatie over uw eigendom
  • Er wordt een vergelijkende en analytische schatting gemaakt
  • Je krijgt enkele waardevolle tips om het maximum uit de verkoop te halen

Dank je voor je aanvraag, we nemen spoedig contact