Je renoveert je woning om te genieten van extra comfort, maar wat als je ooit wil of moet verkopen? Natuurlijk hoop je jouw woning dan tegen zo’n hoog mogelijke prijs te verkopen. Hoe verhoog je de waarde maximaal, zonder dat je investeringen doet die je nooit terugverdient?

1. Vernieuwen van de gevel

Je gevel laten zandstralen of opnieuw laten schilderen kan wonderen doen. Met bijkomende gevelisolatie heb je een extra grote troef in handen. Je maakt je woning aantrekkelijker en vergroot de kans op een snellere verkoop.

2. Nieuwe ramen en deuren plaatsen

Heb je een oudere woning gekocht met enkel glas of is je buitenschrijnwerk verouderd? Hoogwaardige ramen en deuren zorgen niet alleen voor een frissere look, ze hebben ook een positief effect op je energiefactuur. De kost van nieuwe ramen bedraagt ongeveer 10% van de totaalprijs van een nieuwbouwwoning.

3. Nieuwe vloeren leggen

Je vloer krijgt doorheen de jaren heel wat te verduren. Toch kan een oude, karaktervolle vloer potentiële kopers charmeren. Cementtegels zijn bijvoorbeeld weer helemaal in.

4. De keuken en badkamer opfrissen

Aan de keuken en badkamer wordt er de laatste jaren enorm veel belang gehecht. Meer dan ooit zijn we op zoek naar comfort en gezelligheid. Een aantal kleine ingrepen kunnen al wonderen doen: een nieuwe douche, nieuw kranenwerk, nieuwe kasten of een likje verf.

5. Een tweede badkamer inrichten

Een extra badkamer kan een grote troef zijn, zeker voor grote gezinnen. Bovendien hoeft deze niet zo groot te zijn als de hoofdbadkamer. Wanneer de extra badkamer op de benedenverdieping is, dan is dit een groot voordeel met het oog op ouder worden.

6. Voor duurzaam en energetisch kiezen

We moeten onze woningen in een snel tempo renoveren om in orde te zijn met de toekomstige energie-eisen. Hoe sneller je je woning duurzaam maakt, hoe voordeliger voor je factuur en hoe meer potentiële kopers je aantrekt. Dit is een absolute garantie op een hogere verkoopprijs.

7. Ongebruikte ruimtes een nieuwe bestemming geven

Richt je kelder of zolder in als extra slaapkamer of ontspanningsruimte. Hoe meer mogelijkheden een ruimte heeft, hoe aantrekkelijker voor potentiële kopers. Het renoveren van een kelder is meestal duurder dan het opknappen van je zolder. Besteed ook voldoende aandacht aan factoren als isolatie en vocht.
Let op: extra bewoonbare ruimte, net als grote verbeteringswerken, kunnen invloed hebben op je kadastraal inkomen. Je dient dit aan te geven aan het einde van elke renovatie, waardoor je KI de hoogte ingaat en je meer onroerende voorheffing dient te betalen.

8. De woning opentrekken

Oude woningen staan bekend om hun vele, aparte kamertjes. Bekijk hoe je de woning zoveel mogelijk kan opengooien en leg de nadruk op het praktische en functionele. Zijn er valse wanden die wegkunnen om zo meer licht en ruimtegevoel te creëren?

9. Een woning in topvorm afleveren

Vocht- of stabiliteitsproblemen leggen natuurlijk een bom onder de verkoop van je woning en vereisen de tussenkomst van een expert. Maar ook zichtbare defecten of slordigheden geraken best op tijd opgelost, zoals een knellende deur, rot hout, een lekkende kraan of dak, niet-werkende stopcontacten, … zonder dat je zelfs een professional hoeft in te schakelen.

10. Het dak in orde brengen

Een splinternieuw dak heeft geen duizelingwekkend effect op de verkoopprijs van je woning. Het omgekeerde is wel waar: je zorgt maar best dat je dak in orde is en bijvoorbeeld geen lekken vertoont. Als je dak hopeloos verouderd is en je zelf nog lange tijd in je woning blijft wonen, is het misschien toch tijd om je dak integraal aan te pakken, zowel qua afwerking als qua isolatie. Deze totaalaanpak heeft wel een positief effect op je doorverkoopprijs en je profiteert meteen zelf van de energetische voordelen.

10 Vragen die je moet stellen bij een bezichtinging

Je hebt een woning gevonden die aan je eerste selectie voldoet. Dan is het nu tijd om de woning te gaan bezichtigen.

Schrijf in op onze informatie en krijg als welkom de 10 vragen die je zeker moet stellen.

You have Successfully Subscribed!

Iwan

Informatiegesprek aanvragen

In dit gesprek kan je vragen stellen. B.v.:

  • Hoeveel vraag is er momenteel naar eigendommen in mijn buurt?
  • Wat doen jullie voor mij en wat moet ik zelf doen?
  • Wat is de huidige marktwaarde van mijn woning?
  • Hoelang staat een woning gemiddeld te koop in de respectievelijke regio?

Dank je voor je aanvraag, we nemen spoedig contact

Iwan

Professionele GRATIS schatting aanvragen

Tijdens deze schatting mag je het volgende verwachten:

  • Een grondige bezichtiging van uw eigendom
  • De expert-schatter verzamelt zoveel mogelijk informatie over uw eigendom
  • Er wordt een vergelijkende en analytische schatting gemaakt
  • Je krijgt enkele waardevolle tips om het maximum uit de verkoop te halen

Dank je voor je aanvraag, we nemen spoedig contact